2010. január 30., szombat

Képek






ho-ho-hó

Bizony itt is nagy hó van és most is szakad.
Ma úgy gondoltam, hogy mindkét lánykám elég zizi, így rájuk fér egy kis friss levegő.
Ők élvezték is, a nap is kisütött akkor. De a babakocsit tolni nem volt piskóta.. Nohát nem terepjárónk van, de azért azt gondoltam bírja a havat..és azt is gondoltam, hogy pedáns németekhez híven takarítva lesznek a járdák. Egyébként takarították, amennyire lépést tudtak tartani az idővel, de a nagyobb baj az volt, hogy a hótolóval hófalakat építettek a zebrákhoz, ergo át kellett ugratnunk azokat. Vicces volt..testvérkocsival voltunk, két gyerekkel kellett akrobatikázni.
No mindegy, lényeg, hogy jól érezték magukat, de a zizzentség megmaradt. :)
Nekik is lehetnek rossz napjaik ugye? De miért pont egyszerre?

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy már lassan nekem is szótár kell Pankához.
Az ember lánya nem mindig gondol arra, hogy a századszor is elismételt szó talán német is lehet. Pedig kénytelen leszek megszokni.
Délután az asztalnál ült, én csináltam neki az ennikéjét és elkezdte mondani, hogy "telá".."nem értem Panka".."telá".."nem értem".."telá"..hát ez így ment egy darabig, Panka kellőképpen ideges is lett értetlenségem miatt.
Aztán leesett... TELLER...ahhh..még szépen is ejtette ki. Tányér kellett neki.

2010. január 25., hétfő

Oltás

Hát túl vagyunk rajta, legalább is 1 hónapig. Február 22-én kapják a következőt.
Lili kettőt kapott, egyiket az egyik combba, másikat a másikba. Nagyon sírt :( Alig tudtam megvigasztalni. Délután is sokat sírt, de láza nem volt eddig. Egy homeós kúp megnyugtatta, végül aludt. Az előbb még sikerült megitatnom is, mert lefekvés előtt azt sem fogadta el.
Panka már csak egyet kapott és szuperügyes volt. Balázs ölében ült, ugye akkor Lili már ordított, mert túl volt rajta. De Panka csak felkiáltott és utána játszott tovább. Hiába..aki nagylány, az nagylány.
Persze ő is igényelte a babusgatást délután, főleg amikor Lili az ölemben volt. :/

Reggel együtt indultunk Balázsért. Így még nem mentünk. Lili, Panka és én. Nem tudom hány évet öregedtem mire elindultunk :)
Lili felébredt, etetés, pelenkacsere, ruhacsere, újra etetés (szakaszosan eszik), közben Panka is felébredt, tejivás, pelenkacsere (igen, még van), öltözés, fésülködés, közben magamat is össze kellett szednem, egy-egy korty életmentő kávé mindig becsúszott. Túlélőcsomag készítése nekik, majd indulás. Hahh a télikabátok feladása újabb sztori lenne. :)
Lementünk a lépcsőn egyszerre persze, egyik kezemben elsőszülött, másikban a másodszülött...oké, ez így nem megy, "Panka segíts, Lili nagyon nehéz" trükkel majdnem az autóig sétált mellettem és fogta a bébihordozót. :) Szóval van fény az alagút végén.

2010. január 22., péntek

A helyzet nyugaton..

Jelentem élünk, nátha távozóban, mi pedig nem tartjuk vissza. Panka még köhög, de azt sajnos kvázi azóta amióta elkezdődött a tél. :( Gondolom bölcsőde hatása, ami óvodában sem alakult volna másként. Lázas beteg egész idáig talán kétszer volt. (kopkopkop)
Lili megúszta egy-két tengervizes orröblítéssel, aminek persze nem örült, de amikor levegőhöz jutott már mosolygott is.
Balázs szerencsére kimaradt, én pedig még horvátcsárli üzemmódban vagyok, már ami a hangomat illeti.
Lili eleinte azért nem akart megismerni, mert maszkban voltam, hogy ne fertőzzek, aztán amikor lekerül a fejemről, akkor jön egy új hang. Szegény.. Mindenesetre minden tiszteletem azoké akik ilyen maszkban több órát is kibírnak. Habár ők valószínűleg az orrukon is kapnak levegőt, én speciel csak szájon kaptam (volna), de ugye ott meg ott volt az a maszk.. (azt nem mesélem el milyen látvány voltam, mert nem divatbemutatóra készültem de Hildegard főnővér bevett volna a csapatba).

Tavaszt még nem kaptunk, pedig vártam. Helyette hideg van és olyan semmilyen idő.

2010. január 21., csütörtök

Helyesbítek

Panka nem azt mondja, hogy "innikell", hanem azt, hogy "innike". Az ennivalót is úgy kéri, hogy nyamnyamka...és most mindent becéz. Én is voltam már ajajka.
Apuci Apaka az alap.. :)

2010. január 20., szerda

"Titta nádha"

Orrporszívó, köptető, orrspray, mézes tea, nyűglődés...
Hétköznapjaink. Már magam sem tudom ki volt a vírusgazda, Panka, vagy én? De kb egy időben jött és egyszerre szenvedünk. Lilit most hallottam, hogy tele van az orra :( Lehet ott is be kell vetni a jó öreg porszívót..de előtte hátha segít a tengervízes öblögetés is..vagy mind a kettő? Na nem tudom..
Szerencsére láz nincs, de ez az érzés, hogy úúúgy tele van az orrod, az arcüreged, az egész fejed..ez mennyei.

Tavaszt akarok.
-Sokat sétálhatnánk anélkül, hogy odafagynánk a babakocsihoz.
-A gyerekek kb 5 kilóval lennének könnyebbek, mert ennyi kabátot, overált, kiscsizmát cipelni nem egy leányálom.
-Talán fél órába sem kerülne, hogy útrakészek legyünk ha hárman indulunk el.
-Végre normálisan magamra köthetem Lillancsot, mert így téli felszerelésben kiakad mire végzünk a kötözgetéssel..és akkor Panka mehetne motorozni...és talán, talán újra megtanulna sétálni. Merthogy amióta Lili megszületett elfelejtett..de csak akkor ha Lili is ott van. :(
-Tavasszal Lili már vasgyúró lesz, jobban elviseli a Panka támadásait. (Bízom benne) Nem bántja, de tegnap is úgy hajolt le hozzá puszit adni, hogy a mellkasára támaszkodott közben. :( Ja és persze a puszi..amikor beteg..csak 10 másodpercre léptem el.

Szóval valaki küldje a tavaszt. Köszönöm.

2010. január 17., vasárnap

Szótár; Panka-magyar

Már olyan sokszor akartam leírni Panka első szavait, de soha nem tettem meg. :(
Pedig így el fogom felejteni..tuti, hogy felét kihagyom, de azért lássuk csak:
Jiji, Jijike-Lili, Lilike
Papu-papucs
Góga-Nesquick golyók
Judi-judi-túrórudi
nyamnyamka-éhes vagyok, adnál valamit enni? :)
innyikell-kérek szépen inni
pája-párna, vagy párja (kártyánál)
takajó, katajó-takaró
vísi-virsli (ezt igazából nem is lehet leírni, hogy hogyan ejti ki, mert egy kis "német r" kihallatszik"
ama-alma
egélélele-egészségedre
hacci-hapci
Fülesz-pagonylakó barátunk (Füles)
Tiggisz-úgyszintén (Tigris)
nuszi-nyuszi
kajál-kanál
fűjész-fűrész
pa-fa
ajaj, aja-anya
pite-Bitte (de tényleg pitének érthető és ezt minden egyes alkalommal mondja, amikor ide ad valamit. Ezt csak azért írom, mert a leggyakoribb szavak egyike.)
tutya-kutya
titi-cumi
jajka-rongyi, rongyka amivel alszik
"Lámá"-Lam An unokatestvére
ápr-sapka (ez néha már szapka)
keszt-kereszt
húúú nem jut eszembe több, tudtam, hogy ez lesz..még gondolkodnom kell. :)

Nem sorolom most a német szavakat, pedig azok is vannak szép számmal, továbbá van már nagyon sok olyan szó ami teljesen érthető, nem kell hozzá anyaszótár. (apa, mama, papa, kész, add ide, ott, itt, kék, cica, autó, Kanga, víz, fog...stb, stb)

Lili egy boldog baba

Egy videó. Csak úgy. Mert Lili mindig olyan boldog ha lát minket. (a minőség nem a legjobb, tudom, de akik még nem találkoztak Lilivel, talán így jobban el tudják képzelni.)

2010. január 16., szombat

Help

Miért ír tegnapi dátumot éjszakai idővel..? HmmHmm..
Haladó bloggerek segítsenek! :)
.
.
.
megoldottam..Csendes-óceáni idő volt beállítva.

5 kg! Maradhat?


Persze, maradjon csak. :D

Hát igen, kkicsi a bors, de erős.

Lili 2530 g-al született. Amikor hazaengedtek minket a kórházból (5 nap után), akkor 2390 g volt. Most pedig máár 4,96 kg! :) Nagyon igyekvő. De tényleg szereti a pocakját. Kb másfél hónaposan már olyan adagokat evett, mint Panka 4-5 hónaposan. :)

Megnéztem akkori feljegyzéseimet és Panka is 3 hónaposan volt kb 5 kg, na de ő 3210 g-ról indult.

Szóval gyerek nem éhezik..

2010. január 15., péntek

Helyzetjelentés

Lili egyre többet gagyarászik. Hööö, gööö, áááááá. Imádja a tükröt és azonnal beszélni kezd ha belenézünk. Ő is nagyon sokat mosolyog, mint Panka azelőtt.
Na persze ez nem azt jelenti, hogy Panna már nem mosolygós, de ő már nagylány. Mindenki gyanús, aki idegen, és mostanában a lábunk mögé bújik, onnan les ki ha idegenek/ rég látottak között van. De ha már úgy gondolja, hogy elmúlt a veszély, akkor barátkozik.
Egyre többet beszél (ha akar). Több magyar szót ismerek fel, mint németet, de ez nem azt jelenti, hogy többet is tud. Vagy nem ejti még ki úgy a szavakat, hogy értsük, vagy csak mi nem ismerjük azt a szót. :)
Ma is énekelt amikor hazajött, de fogalmam sincs mit. Tapsolt közben és dobolt azt asztalon. Biztos, hogy olyan dal amit a bölcsődében tanultak.
Magyarul a nád a házam teteje megy mutogatással együtt :)
Majd megpróbálok egy videót készíteni, de nem egyszerű, mert ha fényképezőt lát azonnal meg kell szereznie.
hopp, most hallottam, Lili olyat is tud, hogy "böhh". Ideges..már legalább fél órája fekszik..


Sziasztok!
Végre, végre sikerült új blogot szerkeszteni. Bár még elég kezdetleges, de még bele kell ásnom magam a témába, mert ez a blog csinosítás még fényévekre áll tőlem.
Szóval ha időm lesz (az mi?) alakítgatom.
Nem teszem le a nagy esküt, hogy majd nagyon rendszeresen és alaposan megírok mindent, de szorgalmas leszek, hogy kicsit Ti is bepillanthassatok a mi életünkbe, ha már élőben nem megy főleg a távolság miatt.
Azt hiszem kezdem is azzal, hogy elköszönök. :)
Ma már holnap van, Lili hamarosan rájön, hogy még soha nem evett és akkor azonnalnyomban adni kell neki enni, különben Panka is rájön, hogy Lili milyen éhes.
Szóval nincs más hátra, mint előre, még jelentkezem! :)