2010. február 27., szombat











2010. február 22., hétfő







Ömlesztem ami eszembe jut, mert 22 óra után már automatikusan lekapcsol az agyam és zombi üzemmódban vagyok Lili riasztásáig. Szóval..

Az utolsó és legfrissebb emlékkép, hogy Panka elindult a szobatisztaság rögös útjain. Nagyon örülünk ám!
Megoszlanak a vélemények, hogy mi a helyes, én meghallgatok mindenkit és el is olvasom az ide passzoló cikkeket, de azért az érzéseimre hallgatok miszerint ez egy olyan kényes téma amit erőltetni nem szabad, mert balul sülhet el. Így Panka általában esténként ráült a bilre kicsit játszott és leugrott róla. Sőt, ha pisilnie kellett gyorsan leszállt és mellette a földön elrendezte a dolgait. Háát..ez is egy megoldás és persze nem ő mos utána szőnyeget.
De ma reggel jelezte, hogy kisebb-nagyobb dolgai készülőben és én ma is megkérdeztem, hogy ráül-e a bilire és ő azt felelte, hogy "jáááááááá"! Ráült és a többit nem részletezem, de volt produktum is..tadaaaam! :)
Ma este ismét bilizett, sőt wc szűkítővel még a wc-t is használta..khm..fogmosás közben. De ez kérem nem úgy van ám, hogy én azt mondom, hogy szerintem nem kellene pont itt és pont most fogat mosni...akkor ő inkább semmit és inkább sír. De nem vesszük el a gyerek örömét, ugye?

Végre, végre süt a nap és jönnek a plusszok és lehet komolyabb fagyhalál nélkül sétálni. Sőt! Játszóterezni. Tegnap ott voltunk és leamortizáltuk az elsőszülöttet, hogy hátha nagyot alszik délben. Nagyot aludt! Lili pedig közben a babakocsiban. De zsiványság van, mert ha x idő után nem mozgott a kocsi, akkor kisírt a kocsiból. :)
Ó és Panka motorral jött. Lehet újra megtanult sétálni?

Lili több mint 5 percet van hason. 2-3 héttel ezelőtt a hasalás gondolatától is sírt, így ez nagyon nagy haladás ám. Van egy tükör előtte és beszélget a babával. Ma valami vicces dologról lehetett szó, mert nagy kacagás ment.

Panka számol. etty, kettő, háhom, néty, öt, hat..és néha ugyanezek a számok más variácóban.
Okos, na! :)

Összeségében elmondhatom, hogy imádom őket! :)

2010. február 14., vasárnap

Lilis



"Jiji" is megérdemel egy külön posztot, de még sok izgalmas dolgot nem csinál.
Eszik, alszik, játszik, hason tornázik, kurjongat...és megkóstolja az almát. :)

Pankás




Ezek a napok a farsangról szólnak a bölcsődében. A németek sokkal inkább megtartják ezt az ünnepet mint mi. Nem csak a gyerekek bújnak jelmezbe, hanem a felnőttek is.
Jó sok dinó és hercegnő rohangál mostanában az utcákon. :)
Nem gondoltam, hogy Panka csoportjában is lesz ilyen jelmezes mulatság, merthogy ők még picik, de mégis.. Végül is a nagy esemény előtt 1 héttel ki is derült, hogy lesz farsang.
Nagy jelmezre nem gondoltam, de még ha gondoltam volna is.....
No mindegy, gondoltam veszek arcfestéket és kifestjük Pankát. Nem tetszett neki..oké, akkor kifestünk engem, hátha kedvet kap. Nagyon élvezte, h macska lesz belőlem, mindaddig amíg csak engem festettünk..(ó és pont macska) szóval Pankának nem kell jelmez, nem kell arcfesték, így eldöntöttük: Pankának öltözik. :)
Gondoltam megmutatom milyen macska lettem, de feltöltés előtt ellenőriztem a képet és meggondoltam magam.. :)

Nagy rajzmester lett..

2010. február 8., hétfő

Tavaszi kollekció



1.Panka
2.Lillancs :)

2010. február 7., vasárnap

Miért nem a hétvége 5 napos?

A hétvégék mindig pillanatokon belül eltelnek. :(
Sőt a hónapok is.. Hjajaj a csajok lassan megvénülnek. :D :D
No persze nem megy ez ilyen könnyen.
Napról-napra fejlődnek, és nem csak Lili (ugye nála azért szembetűnőbb), hanem Panka is.
Panka a beszéd terén. Ma is álltunk egymás mellett a szekrénynél és szólt, hogy "Ajaj auffüllen". Ajaj az ugye én vagyok, auffüllen pedig feltölteni..
Egy pohár volt a kezében és inni kért. Olyan aranyos volt és mindig annyira büszke vagyok rá, mert olyan ügyesokosszép. :) Észre sem veszi és két nyelven beszél. Hatalmas mázlija van..mindkettőnek. Mi pedig mennyit szenvedünk, hogy elsajátítsunk egy nyelvet..?
Lili pedig mindig ügyesebb fizikailag. Már egyre többet bír hasalni. Nagyon utálja még most is, de megfelelő eszközökkel el lehet terelni a figyelmét.
Például ha úgy hasal rá a játszószőnyegre, hogy pont alatta van a "tükrös" rész. Akkor nagyon örül magának. Imádja a tükröt. Najó, hát nőből van. :)
...és mosolygós és gagyarászós..
Büszke vagyok na.

A héten lefényképeztem egy ruhában amit még a Nagyi kötött Pankának.
Nem tudom ki mot mond, döntse el mindenki saját maga, de az én véleményem az, hogy nem hasonlítanak nagyon. Balázs szerint igen..
Azaz csak megmutatnám, HA ezen a gépen lennének a képek.
Reggel feltöltöm. :)

Jövő héten farsangi mulatság lesz a bölcsödében. Jófejek, egy héttel előtte szólnak. Én azt gondoltam ilyen piciknek még nincs. No nem követelmény, de azért majd kitalálunk valamit.
Aztán lesz pizsama party is. Na? Mekkora bulik! :) Hoool volt még nekünk ilyen? :)
Mikuláskor beöltözött valaki és örömködtünk. Most pedig pizsamába megy a gyerek, mert az úgy jó.
Az úgy jó? Én nem tudom, de menjen csak.. :)
Vajon nem lehet egy ilyen tavaszra tenni? Csak mert talán egyszerűbb lenne. Nem -20 fokban..najó, nem kukacoskodom.

2010. február 3., szerda

Boldog névnapot Apafej!








Bizony ma van a mi jóapánk, jóurunk névnapja!
Itt is, ott is, mindenhol boldog névnapot kívánnak a monyókok. :)

2010. február 2., kedd

A mormoták mondjanak le..

A német bevándorlóktól származó szokás szerint, ha a téli álomból ébredő mormota február 2-án meglátja az árnyékát, akkor még hat hétig tart a tél, ha viszont nem látja, akkor hamarabb jön a tavasz.

Nademost. Mikor figyeli?
Ha délelőtt és poingi mormotáról van szó, akkor meglátta. Ha délután és ugyancsak helybéli a mormota, akkor nem látta.
Ha nem poingi, de müncheni akkor is meglátta.
Jó, de akkor még 6 hétig tart a tél? :( Az a tél ami most van? Az nagyon nem jó. A babakocsi már így is felfekszik a hóra. Ha valóban még 6 hét ilyen idő jön, akkor szerintem idén idulok a mrs universe testépítő világbajnokságon, akkora bicepszem lesz.

Királylányok:
Panka sajnos megint taknyosköhögős. Alig tud aludni. :(
Többek között ezért is várom a tavaszt, mert remélem egycsapásra elmúlik ez az időszak. Mióta tél van folyik az orra és köhög. Azért ez nagyon megterhelő lehet neki.
Lili egyre mosolygósabb. Minden nap gyúrunk hátra és nyakra. :)
Imádja Pankát (és viszont). Folyton őt nézi ha a közelben van. Ha csak a hangját hallja akkor addig tekeredik míg meg nem találja.
Na kíváncsi leszek mi lesz 1 év mulva.