2010. április 24., szombat

Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa

Lili

2010. április 10., szombat

Halihó!
Amikor az ember lányai betegek, akkor kénytelen kicsit lelassítani a mókuskereket, így talán még a blogra is jut idő.
Szóval betegek vagyunk. Úgy a női részleg egy az egyben. Csal Balázs szedne béres cseppet? :)
Kicsipicik lázasak voltak, remélem ennek vége, lassan 24 órája nem volt lázuk. Most köhögnek és az orruk is folyik még. Orrporszívó és inhaláló minden mennyiségben be van vetve..legnagyobb örömükre. :(
Lili is tűri, hogy a szája elé tegyem a maszkot és nagyra tátja a száját közben. Zabálnivaló. Még betegen is annyira kedves manó.
Panka pedig már egyedül inhalál és nagyon ügyes. Napról-napra rácsodálkozom, hogy mennyi mindent tud már. De ezt már mondtam. :) Gondolom így van ezzel minden szülő. Ahogy nyílik az értelmük az egy csoda.

Lássuk csak mi is történt velük mostanság..
Hazautaztunk. 8 napig voltunk Mo-on, Balázzsal együtt sajnos csak négyet. Mi hamarabb hazamentünk, Ő később jött csak utánunk.
Így a húsvétot is otthon töltöttük.
Sajnos az idő nem kedvezett. :( Pedig elterveztem, hogy majd kint leszünk jó sokat, de nagyon szeles volt az idő. Szóval ez nem nagyon jött össze.
Ettől persze még jó volt. Panka rendeteget játszott az unokatestvéreivel és legnagyobb megdöbbenésemre ő volt szinte a legnagyobb vezér. Nagyszájú volt az tény, hát ezek után érdekelne mi megy a bölcsödében. Na és a mindenazenyém gyilkos korszakát éljük. Minden a Pankájé volt.. :( "Pankájé, Pankájé" ez naponta 1000x elhangzott. Szóval voltak viták is, de leggyakrabban a többieknek volt több esze, így nem mentek ölre..
Sokan jöttek el meglátogatni minket, ezt Lili viselte legnehezebben. Délutánonkét kicsit sírós volt, gondolom a sok ember sokkolta. Engem is egyébként..nem vagyok én ehhez már hozzászokva.
Persze mindenkit jó volt újra látni.

Kedden már mehetett is Panka a bölcsödébe, de csütörtök délelőttig tartott, mert akkora lázasodott be.
Remélem hétfőn újra bevethető állapotban lesz.


2010. március 27., szombat

Képeket még nem sikerült ide is feltenni, de belinkelem az oldalt, ahol meg lehet őket nézni:


2010. március 17., szerda

Életjel

Nagyon rég jelentkeztem, bár nem is teltek unalmasan a napjaink.
Annyi minden törrtént nem is tudnám egy szuszra elmesélni.
Március 2-15 között vendégeink voltak. Először jött a Nagyi és Rita, majd Ági is meglátogatott minket.
Mindenkinek köszönjük, h eljutott végre és remélem nem szegtük kedvét egy következő látogatástól sem. Gyertek csak, gyertek bátran! :)
Jó ha eljut valaki ide.
Panka túrórudikészlete is fel van töltve egy időre. Bár ha rajta múlna akkor csak azon élne. (német r-rel mondja ki, h rudi "hhrudi" kb. Olyan Habsburg Ottósan :D)
Rohamos sebegéssel halad a beszédfejlődése, elképesztő néha, h miket mond és milyen összefüggésben.
Mellesleg most kötőhártyagyulladással itthon pihen. :(
Március elején pedig a család minden tagját ledöntötte valamiféle nátha. Szuper volt. :(
Nagyon sok kép készült, fel kell őket töltenem és majd hozok.

A tavasz pedig úgy tűnik, h végre eljött. Ó, nagyon sok reményt fűzök hozzá. Reggelente amikor visszük Pankát bölcsibe mindig öregszem 5 évet. Már jó koros vagyok..
Ennyi ruhát, sapkát, sapkát..pfff, de utálom.
Na szóval remélem nagyon sokat változtat a reggeleinken.
Kb 2 hete is jó idő volt. Panka meg is jelent a motorral és a cipőjével a kezében és felszólított, hogy "Ajaj kom!" :D
Én mentem Lilistől, babakocsistól, Panka pedig úgy motorozott, hogy kb csak egy csíkot láttam amikor elhaladt mellettem. Cipő orráról most nem teszek említést, és arról sem, hogy milyen jelenet lehetett amikor babakocsistól követtem. :)

No, majd jövök a képekkel!

Szép estét mindenkinek. :)

2010. február 27., szombat











2010. február 22., hétfő







Ömlesztem ami eszembe jut, mert 22 óra után már automatikusan lekapcsol az agyam és zombi üzemmódban vagyok Lili riasztásáig. Szóval..

Az utolsó és legfrissebb emlékkép, hogy Panka elindult a szobatisztaság rögös útjain. Nagyon örülünk ám!
Megoszlanak a vélemények, hogy mi a helyes, én meghallgatok mindenkit és el is olvasom az ide passzoló cikkeket, de azért az érzéseimre hallgatok miszerint ez egy olyan kényes téma amit erőltetni nem szabad, mert balul sülhet el. Így Panka általában esténként ráült a bilre kicsit játszott és leugrott róla. Sőt, ha pisilnie kellett gyorsan leszállt és mellette a földön elrendezte a dolgait. Háát..ez is egy megoldás és persze nem ő mos utána szőnyeget.
De ma reggel jelezte, hogy kisebb-nagyobb dolgai készülőben és én ma is megkérdeztem, hogy ráül-e a bilire és ő azt felelte, hogy "jáááááááá"! Ráült és a többit nem részletezem, de volt produktum is..tadaaaam! :)
Ma este ismét bilizett, sőt wc szűkítővel még a wc-t is használta..khm..fogmosás közben. De ez kérem nem úgy van ám, hogy én azt mondom, hogy szerintem nem kellene pont itt és pont most fogat mosni...akkor ő inkább semmit és inkább sír. De nem vesszük el a gyerek örömét, ugye?

Végre, végre süt a nap és jönnek a plusszok és lehet komolyabb fagyhalál nélkül sétálni. Sőt! Játszóterezni. Tegnap ott voltunk és leamortizáltuk az elsőszülöttet, hogy hátha nagyot alszik délben. Nagyot aludt! Lili pedig közben a babakocsiban. De zsiványság van, mert ha x idő után nem mozgott a kocsi, akkor kisírt a kocsiból. :)
Ó és Panka motorral jött. Lehet újra megtanult sétálni?

Lili több mint 5 percet van hason. 2-3 héttel ezelőtt a hasalás gondolatától is sírt, így ez nagyon nagy haladás ám. Van egy tükör előtte és beszélget a babával. Ma valami vicces dologról lehetett szó, mert nagy kacagás ment.

Panka számol. etty, kettő, háhom, néty, öt, hat..és néha ugyanezek a számok más variácóban.
Okos, na! :)

Összeségében elmondhatom, hogy imádom őket! :)

2010. február 14., vasárnap

Lilis



"Jiji" is megérdemel egy külön posztot, de még sok izgalmas dolgot nem csinál.
Eszik, alszik, játszik, hason tornázik, kurjongat...és megkóstolja az almát. :)

Pankás




Ezek a napok a farsangról szólnak a bölcsődében. A németek sokkal inkább megtartják ezt az ünnepet mint mi. Nem csak a gyerekek bújnak jelmezbe, hanem a felnőttek is.
Jó sok dinó és hercegnő rohangál mostanában az utcákon. :)
Nem gondoltam, hogy Panka csoportjában is lesz ilyen jelmezes mulatság, merthogy ők még picik, de mégis.. Végül is a nagy esemény előtt 1 héttel ki is derült, hogy lesz farsang.
Nagy jelmezre nem gondoltam, de még ha gondoltam volna is.....
No mindegy, gondoltam veszek arcfestéket és kifestjük Pankát. Nem tetszett neki..oké, akkor kifestünk engem, hátha kedvet kap. Nagyon élvezte, h macska lesz belőlem, mindaddig amíg csak engem festettünk..(ó és pont macska) szóval Pankának nem kell jelmez, nem kell arcfesték, így eldöntöttük: Pankának öltözik. :)
Gondoltam megmutatom milyen macska lettem, de feltöltés előtt ellenőriztem a képet és meggondoltam magam.. :)

Nagy rajzmester lett..

2010. február 8., hétfő

Tavaszi kollekció



1.Panka
2.Lillancs :)

2010. február 7., vasárnap

Miért nem a hétvége 5 napos?

A hétvégék mindig pillanatokon belül eltelnek. :(
Sőt a hónapok is.. Hjajaj a csajok lassan megvénülnek. :D :D
No persze nem megy ez ilyen könnyen.
Napról-napra fejlődnek, és nem csak Lili (ugye nála azért szembetűnőbb), hanem Panka is.
Panka a beszéd terén. Ma is álltunk egymás mellett a szekrénynél és szólt, hogy "Ajaj auffüllen". Ajaj az ugye én vagyok, auffüllen pedig feltölteni..
Egy pohár volt a kezében és inni kért. Olyan aranyos volt és mindig annyira büszke vagyok rá, mert olyan ügyesokosszép. :) Észre sem veszi és két nyelven beszél. Hatalmas mázlija van..mindkettőnek. Mi pedig mennyit szenvedünk, hogy elsajátítsunk egy nyelvet..?
Lili pedig mindig ügyesebb fizikailag. Már egyre többet bír hasalni. Nagyon utálja még most is, de megfelelő eszközökkel el lehet terelni a figyelmét.
Például ha úgy hasal rá a játszószőnyegre, hogy pont alatta van a "tükrös" rész. Akkor nagyon örül magának. Imádja a tükröt. Najó, hát nőből van. :)
...és mosolygós és gagyarászós..
Büszke vagyok na.

A héten lefényképeztem egy ruhában amit még a Nagyi kötött Pankának.
Nem tudom ki mot mond, döntse el mindenki saját maga, de az én véleményem az, hogy nem hasonlítanak nagyon. Balázs szerint igen..
Azaz csak megmutatnám, HA ezen a gépen lennének a képek.
Reggel feltöltöm. :)

Jövő héten farsangi mulatság lesz a bölcsödében. Jófejek, egy héttel előtte szólnak. Én azt gondoltam ilyen piciknek még nincs. No nem követelmény, de azért majd kitalálunk valamit.
Aztán lesz pizsama party is. Na? Mekkora bulik! :) Hoool volt még nekünk ilyen? :)
Mikuláskor beöltözött valaki és örömködtünk. Most pedig pizsamába megy a gyerek, mert az úgy jó.
Az úgy jó? Én nem tudom, de menjen csak.. :)
Vajon nem lehet egy ilyen tavaszra tenni? Csak mert talán egyszerűbb lenne. Nem -20 fokban..najó, nem kukacoskodom.

2010. február 3., szerda

Boldog névnapot Apafej!








Bizony ma van a mi jóapánk, jóurunk névnapja!
Itt is, ott is, mindenhol boldog névnapot kívánnak a monyókok. :)

2010. február 2., kedd

A mormoták mondjanak le..

A német bevándorlóktól származó szokás szerint, ha a téli álomból ébredő mormota február 2-án meglátja az árnyékát, akkor még hat hétig tart a tél, ha viszont nem látja, akkor hamarabb jön a tavasz.

Nademost. Mikor figyeli?
Ha délelőtt és poingi mormotáról van szó, akkor meglátta. Ha délután és ugyancsak helybéli a mormota, akkor nem látta.
Ha nem poingi, de müncheni akkor is meglátta.
Jó, de akkor még 6 hétig tart a tél? :( Az a tél ami most van? Az nagyon nem jó. A babakocsi már így is felfekszik a hóra. Ha valóban még 6 hét ilyen idő jön, akkor szerintem idén idulok a mrs universe testépítő világbajnokságon, akkora bicepszem lesz.

Királylányok:
Panka sajnos megint taknyosköhögős. Alig tud aludni. :(
Többek között ezért is várom a tavaszt, mert remélem egycsapásra elmúlik ez az időszak. Mióta tél van folyik az orra és köhög. Azért ez nagyon megterhelő lehet neki.
Lili egyre mosolygósabb. Minden nap gyúrunk hátra és nyakra. :)
Imádja Pankát (és viszont). Folyton őt nézi ha a közelben van. Ha csak a hangját hallja akkor addig tekeredik míg meg nem találja.
Na kíváncsi leszek mi lesz 1 év mulva.

2010. január 30., szombat

Képek






ho-ho-hó

Bizony itt is nagy hó van és most is szakad.
Ma úgy gondoltam, hogy mindkét lánykám elég zizi, így rájuk fér egy kis friss levegő.
Ők élvezték is, a nap is kisütött akkor. De a babakocsit tolni nem volt piskóta.. Nohát nem terepjárónk van, de azért azt gondoltam bírja a havat..és azt is gondoltam, hogy pedáns németekhez híven takarítva lesznek a járdák. Egyébként takarították, amennyire lépést tudtak tartani az idővel, de a nagyobb baj az volt, hogy a hótolóval hófalakat építettek a zebrákhoz, ergo át kellett ugratnunk azokat. Vicces volt..testvérkocsival voltunk, két gyerekkel kellett akrobatikázni.
No mindegy, lényeg, hogy jól érezték magukat, de a zizzentség megmaradt. :)
Nekik is lehetnek rossz napjaik ugye? De miért pont egyszerre?

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy már lassan nekem is szótár kell Pankához.
Az ember lánya nem mindig gondol arra, hogy a századszor is elismételt szó talán német is lehet. Pedig kénytelen leszek megszokni.
Délután az asztalnál ült, én csináltam neki az ennikéjét és elkezdte mondani, hogy "telá".."nem értem Panka".."telá".."nem értem".."telá"..hát ez így ment egy darabig, Panka kellőképpen ideges is lett értetlenségem miatt.
Aztán leesett... TELLER...ahhh..még szépen is ejtette ki. Tányér kellett neki.

2010. január 25., hétfő

Oltás

Hát túl vagyunk rajta, legalább is 1 hónapig. Február 22-én kapják a következőt.
Lili kettőt kapott, egyiket az egyik combba, másikat a másikba. Nagyon sírt :( Alig tudtam megvigasztalni. Délután is sokat sírt, de láza nem volt eddig. Egy homeós kúp megnyugtatta, végül aludt. Az előbb még sikerült megitatnom is, mert lefekvés előtt azt sem fogadta el.
Panka már csak egyet kapott és szuperügyes volt. Balázs ölében ült, ugye akkor Lili már ordított, mert túl volt rajta. De Panka csak felkiáltott és utána játszott tovább. Hiába..aki nagylány, az nagylány.
Persze ő is igényelte a babusgatást délután, főleg amikor Lili az ölemben volt. :/

Reggel együtt indultunk Balázsért. Így még nem mentünk. Lili, Panka és én. Nem tudom hány évet öregedtem mire elindultunk :)
Lili felébredt, etetés, pelenkacsere, ruhacsere, újra etetés (szakaszosan eszik), közben Panka is felébredt, tejivás, pelenkacsere (igen, még van), öltözés, fésülködés, közben magamat is össze kellett szednem, egy-egy korty életmentő kávé mindig becsúszott. Túlélőcsomag készítése nekik, majd indulás. Hahh a télikabátok feladása újabb sztori lenne. :)
Lementünk a lépcsőn egyszerre persze, egyik kezemben elsőszülött, másikban a másodszülött...oké, ez így nem megy, "Panka segíts, Lili nagyon nehéz" trükkel majdnem az autóig sétált mellettem és fogta a bébihordozót. :) Szóval van fény az alagút végén.

2010. január 22., péntek

A helyzet nyugaton..

Jelentem élünk, nátha távozóban, mi pedig nem tartjuk vissza. Panka még köhög, de azt sajnos kvázi azóta amióta elkezdődött a tél. :( Gondolom bölcsőde hatása, ami óvodában sem alakult volna másként. Lázas beteg egész idáig talán kétszer volt. (kopkopkop)
Lili megúszta egy-két tengervizes orröblítéssel, aminek persze nem örült, de amikor levegőhöz jutott már mosolygott is.
Balázs szerencsére kimaradt, én pedig még horvátcsárli üzemmódban vagyok, már ami a hangomat illeti.
Lili eleinte azért nem akart megismerni, mert maszkban voltam, hogy ne fertőzzek, aztán amikor lekerül a fejemről, akkor jön egy új hang. Szegény.. Mindenesetre minden tiszteletem azoké akik ilyen maszkban több órát is kibírnak. Habár ők valószínűleg az orrukon is kapnak levegőt, én speciel csak szájon kaptam (volna), de ugye ott meg ott volt az a maszk.. (azt nem mesélem el milyen látvány voltam, mert nem divatbemutatóra készültem de Hildegard főnővér bevett volna a csapatba).

Tavaszt még nem kaptunk, pedig vártam. Helyette hideg van és olyan semmilyen idő.

2010. január 21., csütörtök

Helyesbítek

Panka nem azt mondja, hogy "innikell", hanem azt, hogy "innike". Az ennivalót is úgy kéri, hogy nyamnyamka...és most mindent becéz. Én is voltam már ajajka.
Apuci Apaka az alap.. :)

2010. január 20., szerda

"Titta nádha"

Orrporszívó, köptető, orrspray, mézes tea, nyűglődés...
Hétköznapjaink. Már magam sem tudom ki volt a vírusgazda, Panka, vagy én? De kb egy időben jött és egyszerre szenvedünk. Lilit most hallottam, hogy tele van az orra :( Lehet ott is be kell vetni a jó öreg porszívót..de előtte hátha segít a tengervízes öblögetés is..vagy mind a kettő? Na nem tudom..
Szerencsére láz nincs, de ez az érzés, hogy úúúgy tele van az orrod, az arcüreged, az egész fejed..ez mennyei.

Tavaszt akarok.
-Sokat sétálhatnánk anélkül, hogy odafagynánk a babakocsihoz.
-A gyerekek kb 5 kilóval lennének könnyebbek, mert ennyi kabátot, overált, kiscsizmát cipelni nem egy leányálom.
-Talán fél órába sem kerülne, hogy útrakészek legyünk ha hárman indulunk el.
-Végre normálisan magamra köthetem Lillancsot, mert így téli felszerelésben kiakad mire végzünk a kötözgetéssel..és akkor Panka mehetne motorozni...és talán, talán újra megtanulna sétálni. Merthogy amióta Lili megszületett elfelejtett..de csak akkor ha Lili is ott van. :(
-Tavasszal Lili már vasgyúró lesz, jobban elviseli a Panka támadásait. (Bízom benne) Nem bántja, de tegnap is úgy hajolt le hozzá puszit adni, hogy a mellkasára támaszkodott közben. :( Ja és persze a puszi..amikor beteg..csak 10 másodpercre léptem el.

Szóval valaki küldje a tavaszt. Köszönöm.

2010. január 17., vasárnap

Szótár; Panka-magyar

Már olyan sokszor akartam leírni Panka első szavait, de soha nem tettem meg. :(
Pedig így el fogom felejteni..tuti, hogy felét kihagyom, de azért lássuk csak:
Jiji, Jijike-Lili, Lilike
Papu-papucs
Góga-Nesquick golyók
Judi-judi-túrórudi
nyamnyamka-éhes vagyok, adnál valamit enni? :)
innyikell-kérek szépen inni
pája-párna, vagy párja (kártyánál)
takajó, katajó-takaró
vísi-virsli (ezt igazából nem is lehet leírni, hogy hogyan ejti ki, mert egy kis "német r" kihallatszik"
ama-alma
egélélele-egészségedre
hacci-hapci
Fülesz-pagonylakó barátunk (Füles)
Tiggisz-úgyszintén (Tigris)
nuszi-nyuszi
kajál-kanál
fűjész-fűrész
pa-fa
ajaj, aja-anya
pite-Bitte (de tényleg pitének érthető és ezt minden egyes alkalommal mondja, amikor ide ad valamit. Ezt csak azért írom, mert a leggyakoribb szavak egyike.)
tutya-kutya
titi-cumi
jajka-rongyi, rongyka amivel alszik
"Lámá"-Lam An unokatestvére
ápr-sapka (ez néha már szapka)
keszt-kereszt
húúú nem jut eszembe több, tudtam, hogy ez lesz..még gondolkodnom kell. :)

Nem sorolom most a német szavakat, pedig azok is vannak szép számmal, továbbá van már nagyon sok olyan szó ami teljesen érthető, nem kell hozzá anyaszótár. (apa, mama, papa, kész, add ide, ott, itt, kék, cica, autó, Kanga, víz, fog...stb, stb)

Lili egy boldog baba

Egy videó. Csak úgy. Mert Lili mindig olyan boldog ha lát minket. (a minőség nem a legjobb, tudom, de akik még nem találkoztak Lilivel, talán így jobban el tudják képzelni.)

2010. január 16., szombat

Help

Miért ír tegnapi dátumot éjszakai idővel..? HmmHmm..
Haladó bloggerek segítsenek! :)
.
.
.
megoldottam..Csendes-óceáni idő volt beállítva.

5 kg! Maradhat?


Persze, maradjon csak. :D

Hát igen, kkicsi a bors, de erős.

Lili 2530 g-al született. Amikor hazaengedtek minket a kórházból (5 nap után), akkor 2390 g volt. Most pedig máár 4,96 kg! :) Nagyon igyekvő. De tényleg szereti a pocakját. Kb másfél hónaposan már olyan adagokat evett, mint Panka 4-5 hónaposan. :)

Megnéztem akkori feljegyzéseimet és Panka is 3 hónaposan volt kb 5 kg, na de ő 3210 g-ról indult.

Szóval gyerek nem éhezik..

2010. január 15., péntek

Helyzetjelentés

Lili egyre többet gagyarászik. Hööö, gööö, áááááá. Imádja a tükröt és azonnal beszélni kezd ha belenézünk. Ő is nagyon sokat mosolyog, mint Panka azelőtt.
Na persze ez nem azt jelenti, hogy Panna már nem mosolygós, de ő már nagylány. Mindenki gyanús, aki idegen, és mostanában a lábunk mögé bújik, onnan les ki ha idegenek/ rég látottak között van. De ha már úgy gondolja, hogy elmúlt a veszély, akkor barátkozik.
Egyre többet beszél (ha akar). Több magyar szót ismerek fel, mint németet, de ez nem azt jelenti, hogy többet is tud. Vagy nem ejti még ki úgy a szavakat, hogy értsük, vagy csak mi nem ismerjük azt a szót. :)
Ma is énekelt amikor hazajött, de fogalmam sincs mit. Tapsolt közben és dobolt azt asztalon. Biztos, hogy olyan dal amit a bölcsődében tanultak.
Magyarul a nád a házam teteje megy mutogatással együtt :)
Majd megpróbálok egy videót készíteni, de nem egyszerű, mert ha fényképezőt lát azonnal meg kell szereznie.
hopp, most hallottam, Lili olyat is tud, hogy "böhh". Ideges..már legalább fél órája fekszik..


Sziasztok!
Végre, végre sikerült új blogot szerkeszteni. Bár még elég kezdetleges, de még bele kell ásnom magam a témába, mert ez a blog csinosítás még fényévekre áll tőlem.
Szóval ha időm lesz (az mi?) alakítgatom.
Nem teszem le a nagy esküt, hogy majd nagyon rendszeresen és alaposan megírok mindent, de szorgalmas leszek, hogy kicsit Ti is bepillanthassatok a mi életünkbe, ha már élőben nem megy főleg a távolság miatt.
Azt hiszem kezdem is azzal, hogy elköszönök. :)
Ma már holnap van, Lili hamarosan rájön, hogy még soha nem evett és akkor azonnalnyomban adni kell neki enni, különben Panka is rájön, hogy Lili milyen éhes.
Szóval nincs más hátra, mint előre, még jelentkezem! :)